Categorii Categorii
Prima   |  Transparenţa   |  Decizii  |  Decizia Plenului Consiliului Concurenței Nr. ASO-08 din 04.02.2022

Decizia Plenului Consiliului Concurenței Nr. ASO-08 din 04.02.2022

           
14.02.2022   132 Accesări    

Consiliul Concurenței a examinat măsurile de sprijin acordate în temeiul prevederilor art. 103 (2) alin. (7) al Codului fiscal și art. 4 alin. (18) din Legea nr.1417 din 17.12.1997 pentru punerea în aplicare a titlului III al Codului fiscal, sub formă de scutiri de la T.V.A. fără drept de deducere a materiei prime, materialelor, articolelor de completare și accesoriilor necesare procesului propriu de producție, importate de către organizațiile și întreprinderile societăților nevăzătorilor, societăților surzilor și societăților invalizilor, precum și de scutire a organizațiilor și întreprinderilor menționate de la vărsarea la buget a sumei T.V.A. pentru mărfurile produse și serviciile prestate, conform listei organizaţiilor şi întreprinderilor respective, aprobată de Guvern.


În urma examinării s-a constatat că măsurile de sprijin nominalizate nu mai sunt aplicabile, ca urmare a încetării efectului actelor normative ce au stat la baza acestora.


Ministerul Finanțelor, Serviciul Vamal și Serviciul Fiscal de Stat vor exclude măsurile de sprijin menționate din lista schemelor de ajutor de stat existent care se prezintă anual Consiliului Concurenței.

 

 


 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next