Categorii Categorii
Prima   |  Transparenţa   |  Decizii  |  Decizia Plenului Consiliului Concurenței Nr. ASR - 13 din 11.03.2022

Decizia Plenului Consiliului Concurenței Nr. ASR - 13 din 11.03.2022

           
25.03.2022   215 Accesări    

Consiliul Concurenței a examinat notificarea parvenită de la Ministerul Finanțelor, cu privire la acordarea unei măsurii de sprijin sub formă de împrumut cu dobânzi preferenţiale S.A."Termoelectrica", în baza Acordului de implementare din 02 martie 2021 încheiat între Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova, Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, S.A.„Termoelectrica" și Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii cu privire la PIESACET-2, cât și a Contractului de recreditare nr. 3 din 02 martie 2021, încheiat între Ministerul Finanțelor și S.A. „Termoelectrica, pentru prestarea serviciilor de producere, distribuție, furnizare a energiei termice și producerea energiei electrice.


Ajutorul de stat acordat S.A."Termoelectrica" este justificat de necesitatea prelungirii primului Proiect de Îmbunătățire a Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică, care s-a finalizat la data de 30 iunie 2020. Investiția implică modernizarea generării la CET Sursa-1, majorarea cogenerării eficiente, dezvoltarea și instalarea unui sistem informațional de management, cât și investiții în eficiența energetică.


S-a constatat că măsura de sprijin notificată constituie ajutor de stat în sensul art. 3 din Legea nr. 139 din 15.06.2012 cu privire la ajutorul de stat și este compatibilă cu mediul concurențial normal.

 

 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next