Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Fortificarea dialogului și relațiilor de colaborare cu AmCham Moldova

Fortificarea dialogului și relațiilor de colaborare cu AmCham Moldova

           
18.03.2022   471 Accesări    

La data de 18 martie curent, Președintele Consiliului Concurenței, dl Alexei GHERȚESCU, a avut o întrevedere cu membrii Asociației Patronale „Camera de Comerț Americană din Moldova”.

În cadrul întrevederii au fost abordate și puse în discuție subiecte cu referire la aspecte legislative și de politică concurențială, comunicare publică și transparență, promovarea culturii concurențiale.

Evenimentul, accentuează deschiderea și interesul atât a Consiliului Concurenței cât și a Asociației Patronale „Camera de Comerț Americană din Moldova” de a se angaja într-un viitor dialog continuu întru alinierea priorităților publice și private pentru asigurarea dezvoltării continue a unui mediu propice desfășurării afacerilor, impulsionării investițiilor străine și creșterii economice durabile.

În cadrul întrevederii au fost stabilite câteva probleme concrete în privința cărora AmCham și Consiliul Concurenței ar putea iniția cooperarea în cel mai scurt timp, de exemplu: stabilirea unor criterii clare de acces public la informații și documente ce vizează dosarele în derulare, eficientizarea procesului de colectare a informațiilor de la agenți economici, alinierea legislației în domeniul concurenței la standardele europene etc.

Consiliul Concurenței rămâne în continuare disponibil pentru un dialog deschis cu mediul de afaceri întru asigurarea transparenței și eficienței în activitatea sa.

sursa foto: AmCham 

 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next