Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Prima ședință a Grupului de Lucru 8 privind Politica în domeniul concurenței

Prima ședință a Grupului de Lucru 8 privind Politica în domeniul concurenței

           
06.04.2023   617 Accesări    

La data de 05 aprilie 2023, a avut loc prima ședință a Grupului de Lucru 8/Politica în domeniul concurenței, coordonată de Consiliul Concurenței.

Evenimentul a întrunit membrii grupului de lucru, reprezentanți ai Consiliului Concurenței, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Cancelariei de Stat, Biroului Național de Statistică, Secretariatului Parlamentului etc., dar și Proiectului Uniunii Europene "Sprijin pentru dialogul politic structurat, coordonarea implementării Acordului de Asociere și consolidarea procesului de armonizare a legislației pentru Republica Moldova".

Ședința a fost convocată în contextul exercițiului de elaborare al Planului național de acțiuni, privind realizarea criteriilor de aderare la UE și privind implementarea Acordului de Asociere RM - UE pentru anii 2023 - 2027, dar și urmare a exercițiului de pregătire a contribuției naționale pentru Raportul Comisiei Europene de evaluare a politicii de extindere a UE. Scopul principal a fost determinarea unei înțelegeri comune și informarea asupra responsabilităților Grupului de Lucru.

În cadrul întrunirii au fost abordate subiecte privind modalitățile de elaborare a versiunii finale a proiectului Capitolului 8/Politica în domeniul concurenței din Planul național de acțiuni, privind realizarea criteriilor de aderare la UE și privind implementarea Acordului de Asociere RM - UE pentru anii 2023 - 2027, precum și cu referire la informațiile prezentate în cadrul contribuției naționale pentru Raportul Comisiei Europene de evaluare a politicii de extindere a UE (Enlargement Package).

Domnul Primož VEHAR, Team Leaderul Proiectului Uniunii Europene a împărtășit experiența Sloveniei în realizarea procesului de aderare și a venit cu recomandări în acest sens.

Pe final, Alexei GHERȚESCU, Președintele Consiliului Concurenței, a îndemnat membrii Grupului să formuleze și să intervină cu întrebări, sugestii și propuneri privind procesul de armonizare a legislației ca element cheie pentru succesul procesului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Consiliul Concurenței aduce sincere mulțumiri echipei Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru deschidere și suportul acordat întru buna organizare și desfășurare a evenimentului.

Suntem ferm convinși că dezvoltarea instituțională a Consiliului Concurenței și îndeplinirea acțiunilor îndreptate spre realizarea cu succes a parcursului european vor facilita negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next