Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Ziua Națională a Concurenței – Promovarea pieței libere și echitabile pentru toți consumatorii

Ziua Națională a Concurenței – Promovarea pieței libere și echitabile pentru toți consumatorii

           
30.06.2023   948 Accesări    

Stimați colegi, cetățeni, prieteni!

 

Astăzi, 30 Iunie, sărbătorim Ziua Națională a Concurenței, o ocazie specială în care focusăm atenția asupra importanței unei piețe libere și competitive pentru binele tuturor consumatorilor. Această zi oferă oportunitatea de a reflecta asupra rolului crucial pe care îl joacă Consiliul Concurenței în stimularea inovației, creșterii economice și protejării drepturilor consumatorilor.

 

Un mediu concurențial sănătos este vital pentru susținerea unei economii prospere și pentru asigurarea că consumatorii beneficiază de produse și servicii de calitate la prețuri accesibile. Prin concurență, companiile sunt încurajate să îmbunătățească constant produsele și serviciile oferite, să inoveze și să ofere cele mai bune soluții pentru nevoile consumatorilor. Aceasta duce la creșterea calității și diversității ofertei, la scăderea prețurilor și la o mai mare eficiență economică.

 

Ziua Națională a Concurenței mai reamintește, de asemenea, de necesitatea promovării unui comportament corect și etic. Regulile concurenței și cadrul legal în domeniu sunt proiectate pentru a asigura un joc echitabil și pentru a preveni practicile anticoncurențiale, cum ar fi cartelurile sau abuzurile de poziție dominantă. Aceste măsuri de protecție asigură că toate companiile concurează în mod corect și că piața rămâne deschisă pentru noi participanți și inovații.

 

În această zi, Consiliul Concurenței al Republicii Moldova încurajează mediul de afaceri și societatea în ansamblu să consolideze eforturile de promovare și susținere a concurenței. Acest lucru poate fi realizat prin educarea și informarea consumatorilor cu privire la importanța alegerii conștiente și a prețurilor corecte, prin sprijinirea inovației și a noilor întreprinderi, precum și prin implementarea unor politici și reglementări care promovează concurența loială și echitabilă.

 

Stimați colegi și colaboratori ai Consiliului Concurenței, sunt încrezător că prin eforturile noastre comune vom reuși să îmbunătățim performanța economică, să deschidem noi oportunități de afaceri pentru cetățeni și să reducem costul bunurilor și serviciilor în întreaga economie.

 

Cu ocazia Zilei Naționale Concurenței, vă doresc tuturor perseverență, optimism și să obțineți succes în promovarea unui mediu concurențial echitabil, în asigurarea intereselor legitime ale consumatorilor și în creșterea bunăstării acestora!

 

Cu respect,

Alexei GHERȚESCU 

Președintele Consiliului Concurenței 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next