Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Aplicarea legislației în domeniul concurenței de către instanțele de judecată: perspectiva autorității de concurență

Aplicarea legislației în domeniul concurenței de către instanțele de judecată: perspectiva autorității de concurență

           
22.09.2023   2341 Accesări    

La data de 21 septembrie 2023, Președintele Consiliul Concurenței, Alexei GHERȚESCU, a participat la evenimentul dedicat „Controlului jurisdicțional al deciziilor în materie de concurență în UE", organizat în cadrul Atelierului Internațional „Bazele dreptului concurenței UE".

Președintele Consiliului Concurenței a prezentat publicului noile prevederi ale Legii concurenței nr. 183/2012, intrate în vigoare din data de 18 septembrie 2023, sistemele de aplicare a legislației în domeniul concurenței și a împărtășit provocările existente în aplicarea legislației concurențiale de către instanțele judecătorești.

În cadrul discuțiilor au fost abordate atât perspectivele și provocările autorității de concurență, în contextul aplicării legislației în domeniul concurenței de către instanțele de judecată, cât și unele aspecte ce țin de asigurarea confidențialității comunicării între întreprinderi și avocații lor.

Atelierul, al cărui scop este de a discuta aspectele relevante privind dreptul concurenței aplicarea legislației în domeniul concurenței în UE și în Republica Moldova, a întrunit sub egida sa experți în dreptul concurenței, administrația publică angajați, judecători și cadre universitare din Croația, Italia, Albania și Republica Moldova. Astfel, experiența și practica în domeniu au fost împărtășite de Dubravka AKŠAMOVIĆ, Profesor, și Tunjica PETRASEVIC, Profesor la Facultatea de Drept al Universității din Osijek, Croatia, Emiliano MARCHISIO, Profesor Asociat în drept comercial, Giustino Fortunato University of Benevento, Italia, Petrina BROKA, Lector, Facultatea de drept din Tirana, Albania, Natalia BALABAN, Președinte al Consiliului Centrului de Instruire a UAM, Angela BOSTAN, Judecător la Curtea de Apel Chișinău și Olesea PLOTNIC membru al Jean Monnet South and East European Competition Law Center of Excellence.

Evenimentul este organizat de către SEE Competition Law Center of Excellence în cooperare cu Asociația Henri Capitant.

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next