Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Audierea Raportului privind ajutoarele de stat acordate în Republica Moldova pentru anul 2021

Audierea Raportului privind ajutoarele de stat acordate în Republica Moldova pentru anul 2021

           
08.11.2023   520 Accesări    

Consiliul Concurenței a prezentat Raportul privind ajutoarele de stat acordate în Republica Moldova pentru anul 2021 (în continuare - Raport), în cadrul ședinței plenare a Parlamentului Republicii Moldova.Raportul cuprinde o analiză a valorii, structurii şi a tendinţelor înregistrate pe parcursul ultimilor 3 ani în acordarea ajutoarelor de stat, ajutoarelor de minimis, măsurilor de sprijin acordate pentru prestarea SIEG, a ajutoarelor oferite în contextul pandemiei COVID-19, principalelor constatări efectuate în cadrul monitorizării ajutoarelor de stat autorizate, precum și reflectă implementarea Sistemului Informațional Automatizat Registrul Ajutoarelor de Stat al Republicii Moldova (SIRASM).


Documentul oferă o analiză detaliată a valorii, structurii și tendințelor înregistrate pe parcursul ultimilor 3 ani în implementarea SIRASM reflectă, de asemenea, ajutoarele de minimis și măsurilor de sprijin pentru prestarea Serviciilor de Interes Economic General (SIEG) din Republica Moldova.


În cele din urmă, valoarea totală a ajutoarelor de stat raportată pentru anul 2021 a atins nivelul de 2 564 664 mii lei, reprezentând aproximativ 1.06% din Produsul Intern Brut (PIB) național. Un aspect notabil este structura formelor de acordare a ajutoarelor de stat, unde se remarcă o creștere semnificativă a renunțărilor la veniturile bugetare, reprezentând aproximativ 74% din valoarea totală a ajutoarelor de stat. Această cifră indică o tendință în creștere în comparație cu anii precedenți.


Raportul în întregime poate fi consultat accesând următorul link: Raportul Privind Ajutoarele De Stat Acordate În Republica Moldova Pentru Anul 2021.
 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next