Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Promovăm cultura concurențială pentru dezvoltarea economică

Promovăm cultura concurențială pentru dezvoltarea economică

           
06.02.2024   168 Accesări    

Recent, Președintele Consiliului Concurenței, Alexei Gherțescu a participat la panelul „Cultura concurențială în rândul mediului de afaceri: provocările noilor reglementări în domeniul concurenței", organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, din cadrul Expoziției Naționale „Fabricat în Moldova" 2024. 


În cadrul intervenției sale, Alexei Gherțescu a oferit o prezentare practică asupra activității instituției, conturând nu doar cadrul legal național, ci și importanța armonizării legislației în domeniul concurenței cu standardele Uniunii Europene.


Discuțiile au fost concentrate pe spețe privind practicile anticoncurențiale, evidențiind experiența atât a Consiliului Concurenței din Republica Moldova, cât și a autorităților omologe din alte țări.


Președintele Consiliului Concurenței a subliniat importanța unui mediu concurențial normal și echitabil, fundamental pentru dezvoltarea inovației, creșterea economiei naționale și stimularea concurenței în favoarea consumatorilor. Iar în cadrul sesiunilor de întrebări și răspunsuri au fost abordate aspecte privind aplicarea legislației în domeniul concurenței.


Participarea Consiliului Concurenței la astfel de evenimente are ca scop dezvoltarea mediului concurențial normal, promovarea transparenței precum și asigurarea unui dialog constructiv și eficient atât între instituțiile statului, cât și cu mediul de afaceri. 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next