Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Consiliul Concurenței la cea de-a doua ediție a Conferinței Internaționale Competition Upgrade

Consiliul Concurenței la cea de-a doua ediție a Conferinței Internaționale Competition Upgrade

           
15.05.2024   532 Accesări    

În perioada de 14 - 15 mai 2024, la Chișinău, echipa Consiliului Concurentei condusă de Cornelia GORINCIOI, Membru al Plenului Consiliului Concurenței, a participat în cadrul  Conferinței Internaționale Competition Upgrade II cu genericul „Aspecte practice privind aplicarea Legii concurenței în Republica Moldova și UE".


Evenimentul a adus în prim-plan discuții asupra practicilor anticoncurețiale, procedurilor de  investigare, elementelor teoretice și aspectelor practice în materia concentrărilor economice, definirea pieței relevante ș.a. furnizând participanților o abordare cuprinzătoare asupra modului în care sunt gestionate și aplicate prevederile legislației concurențiale în Republica Moldova și în UE.


Conferința a fost organizată de Asociaţia Businessului European în Moldova (EBA), cu participarea reprezentanților Consiliului Concurenței din România și Consiliului Concurenței al Republicii Moldova, în scopul împărtășirii experienței în domeniul concurenței în Republica Moldova și România.


Dmitrii PĂDURE, Șef al Direcției Anticartel, Consiliul Concurenței al Republicii Moldova, a prezentat reglementările naționale referitoare la acordurile anticoncurențiale oferind participanților o perspectivă clară asupra aspectelor legale și a directivelor ce guvernează comportamentul concurențial, contribuind la consolidarea cunoștințelor în acest domeniu pentru mediul de afaceri.


Reprezentanții Consiliului Concurenței din România au adus un aport semnificativ la conferință prin împărtășirea experienței lor extinse și expertizei în domeniul concurenței.


Daniela BĂDILĂ, Director General, Adrian COMĂNESCU, Director al Pieței de Servicii și Pieței Locale, împreună cu Cătălina DEICĂ, inspector de concurență, Direcția Relații Externe și Comunicare, și Radu PĂUN, Director Energie și Industrie, în prezentările lor au abordat subiecte de importanță majoră, cum ar fi practicile UE în aplicarea legislației concurențiale, noile reglementări, precum și aspecte și experiențe practice.


Experții au subliniat importanța identificării și combaterii practicilor anticoncurențiale, contribuind la dezvoltarea unui cadru mai solid și mai echitabil în domeniul concurenței.


Participanții la conferință au avut posibilitatea să adreseze întrebări și să discute aspecte specifice domeniului în cadrul sesiunilor de întrebări și răspunsuri. Această interacțiune a oferit oportunitatea de a clarifica aspecte complexe și împărtăși perspective diferite, în vederea consolidării noilor informații obținute  pe parcursul evenimntului.


Suntem siguri că subiectele de interes comun vor oferi o bază solidă pentru diversificarea și dezvoltarea continuă a afacerilor europene naționale, precum și pentru consolidarea relațiilor bilaterale de colaborare, în conformitate cu standardele și valorile europene.


 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next