Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Consiliul Concurenței aduce expertiza națională la seminarul regional despre licitații trucate de la Budapesta

Consiliul Concurenței aduce expertiza națională la seminarul regional despre licitații trucate de la Budapesta

           
17.05.2024   494 Accesări    

Delegația Consiliului Concurenței condusă de Roman PUȘCA, Vicepreședintele Consiliului Concurenței, a participat în perioada 14-16 mai 2024 la seminarul regional privind licitațiile trucate, desfășurat de Centrul Regional de Concurență al Organizației pentru Cooperare și Dezoltare Economică al OCDE din Budapesta (RCC OECD-GVH). Evenimentul, care a reunit experți și profesioniști din domeniul concurenței din peste 16 țări, a abordat chestiuni cruciale legate de costurile și impactul trucării licitațiilor asupra guvernelor și contribuabililor.

Trucarea licitațiilor este o problemă cu consecințe serioase asupra economiilor naționale și asupra integrității instituțiilor publice. Participanții la seminar au adus în discuție diverse aspecte ale acestui fenomen, inclusiv modalități de acumulare a probelor pentru identificarea și sancționarea practicilor anticoncurențiale, evaluarea riscurilor asociate licitațiilor trucate și aplicarea unor amenzi eficiente pentru descurajarea acestui tip de comportament.

Vicepreședintele Consiliului Concurenței a adus o contribuție semnificativă la discuțiile din cadrul seminarului, împărtășind experiența Republicii Moldova în combaterea licitațiilor trucate și în promovarea unui mediu concurențial sănătos și transparent în țară.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate valoroasă pentru schimbul de bune practici și expertiză între statele participante, consolidând astfel eforturile comune în combaterea licitațiilor trucate și promovarea integrității în achizițiile publice. 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next