Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Noutaţi  |  Președintele Consiliului Concurenței, Alexei GHERȚESCU, a participat la Media Policy Forum 2024

Președintele Consiliului Concurenței, Alexei GHERȚESCU, a participat la Media Policy Forum 2024

           
23.05.2024   327 Accesări    

23 mai 2024, Chișinău - Președintele Consiliului Concurenței, Alexei GHERȚESCU, a participat astăzi la Media Policy Forum 2024, unde a avut o intervenție în cadrul panelului dedicat situației economice a pieței media din Republica Moldova. Evenimentul, desfășurat sub genericul „Dezvoltarea și sustenabilitatea sectorului Media din Republica Moldova în contextul politicii de extindere a Uniunii Europene", a reunit actori cheie din domeniul reglementării mass-media.


În cadrul intervenției sale, Alexei GHERȚESCU a subliniat importanța menținerii unui mediu competitiv și echitabil pe piața media, în special în sectorul publicității, care reprezintă un element esențial pentru sustenabilitatea economică a instituțiilor media. În acest context, adaptabilitatea și inovarea devin imperative pentru jucătorii din domeniu, contribuind la dezvoltarea unui peisaj mediatic viabil și diversificat.


Panelul a abordat diverse subiecte legate de potențialele amenințări și oportunități pe piața media, incluzând provocările aduse de digitalizare și necesitatea unor politici clare pentru sprijinirea pluralismului în domeniu. Discuțiile au pus în evidență necesitatea unei colaborări strânse între autorități, organizațiile media și societatea civilă pentru a asigura un mediu transparent și echitabil, dar și crearea stimulentelor pentru dezvoltarea produselor media autohtone.


Media Policy Forum este convocat anual pentru a dezbate problemele actuale ale mass-media, pentru a genera soluții potențiale și pentru a identifica acțiunile care trebuie întreprinse de autorități în vederea îmbunătățirii cadrului legal al Republicii Moldova în acest domeniu.


La final, Alexei GHERȚESCU și-a exprimat încrederea că recomandările și concluziile formulate  în urma acestui forum vor contribui la îmbunătățirea cadrului legislativ și la crearea unui mediu competitiv și sustenabil pentru toate entitățile media din Republica Moldova. 

 
Arrow Prev

             

        

Arrow Next