Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Presa despre noi  |  CFM, impusă să achite o amendă de peste 1,3 milioane de lei

CFM, impusă să achite o amendă de peste 1,3 milioane de lei

           
23.01.2017   2593 Accesări   Radiochișinau.md  

Calea Ferată din Moldova s-a adresat Curții Supreme de Justiție cu o cerere de revizuire a deciziei instanței din luna noiembrie 2016.

Asta după ce CFM a fost impusă să achite o amendă de peste 1,3 milioane de lei pentru aplicarea tarifului diferențiat. Întreprinderea s-a adresat în instanță fiind nemulțumită de decizia Plenului Consiliului Concurenței care a stabilit situația dominantă deținută pe piața serviciilor de transport feroviar de mărfuri din țară, notează bizlaw.md. 

Consiliul Concurenței a stabilit că întreprinderea „Calea Ferată din Moldova" a încălcat prevederile Legii cu privire la protecția concurenței, decizie calificată de CFM drept incorectă.

În 2013, Consiliul Concurenței a înaintat o acțiune în instanța de judecată împotriva CFM pentru aplicarea tarifului diferențiat în perioada 2011-2012 și a avut câștig de cauză. Ulterior, CFM s-a adresat la Curtea de Apel Chișinău pentru anularea deciziei, însă Curtea de Apel a respins cererea. În toamna anului trecut și Curtea Supremă de Justiție a respins ca nefondat recursul declarat de CFM și a menținut hotărârea Curții de Apel Chișinău.

See more at: http://radiochisinau.md/cfm-impusa-sa-achite-o-amenda-de-peste-1-3-milioane-de-lei---44573.html#sthash.pKY0HV6X.dpuf 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next