Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Presa despre noi  |  Consiliul Concurenţei a adus în bugetul de stat peste 60 de milioane de lei

Consiliul Concurenţei a adus în bugetul de stat peste 60 de milioane de lei

           
20.03.2017   2561 Accesări   PUBLIKA.MD  

Peste 60 de milioane de lei au ajuns în bugetul de stat, după ce Consiliul Concurenţei a amendat mai mulţi antreprenori. Printre cele mai dese încălcări se numără comiterea de abuzuri, ca urmare a poziției dominante pe piață şi înțelegerile de cartel.

Despre realizări şi perspective s-a discutat astăzi la Conferinţa Internaţională prilejuită împlinirii a zece ani de la înfiinţarea Consiliului Concurenţei

Potrivit președintelui Consiliului Concurenței, Viorica Cărare, cea mai mare amendă aplicată pană acum a fost de 21 de milioane de lei.

Este vorba despre o companie de turism care după preluarea unei alte agenţii turistice, a majorat preţurile pentru vacanţele în Turcia.

"Problema este că amenda trebuia să fie vărsată în bugetul de stat încă atunci în 2015, dar cu regret, această decizie a fost suspendată în instanţă, săptămâna trecută am câştigat instanţa dar banii încă nici astăzi nu sunt în bugetul de stat", a spus preşedintele Consiliului Concurenței, Viorica Cărare.

În zece ani de activitate, instituția de control a examinat peste 500 de dosare. Dacă în 2008, Consiliul Concurenţei a câștigat doar 33 la sută din procese de judecată, în ultimii doi ani, rata de câștig a fost de 85 la sută.

Oficialii prezenţi la eveniment au spus că obiectivul lor este creşterea competitivităţii şi dezvoltarea unu mediu concurenţial loial.

"Suntem o guvernare proeconomie şi probusiness. Acest suport întotdeauna va exista pentru a aduce atât legislaţia cât şi sistemul general la cele mai bune practici să funcţioneze şi în Republica Moldova", a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

"Se produce un nou început, este important ca acest început să se transforme în acţiuni concrete", a spus şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola.

În cadrul aceluiași eveniment, au fost semnate acorduri de colaborare cu instituțiile de profil din România şi Austria. Ca urmare a conlucrării cu partenerii de dezvoltare, în 2012, a fost elaborată și aprobată legislația concurențială în Republica Moldova.

 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next