Categorii Categorii
Prima   |  Transparenţa   |  Rapoarte   |  Rapoarte ajutor de stat  |  Raport privind ajutoarele de stat acordate în Republica Moldova pentru anul 2019

Raport privind ajutoarele de stat acordate în Republica Moldova pentru anul 2019

           
22.02.2021   1936 Accesări    

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Consiliul Concurenței a elaborat cel de-al VII-a Raport privind ajutoarele de stat acordate în Republica Moldova (în continuare - Raport) de la intrarea în vigoare a Legii nr.139/2012 cu privire la ajutorul de stat. Raportul a fost elaborat în conformitate cu informația prezentată de către furnizorii de ajutor de stat și ajutor de minimis (APC, APL, etc.) prin intermediul Sistemului Informațional Automatizat Registrul Ajutoarelor de Stat a Republicii Moldova (în continuare - SIRASM).

Raportul cuprinde o analiză a valorii, structurii și a tendințelor înregistrate pe parcursul perioadei anilor 2017-2019 în acordarea ajutoarelor de stat, ajutoarelor de minimis, măsurilor de sprijin acordate pentru prestarea Serviciului de Interes Economic General. Totodată, Raportul cuprinde informație privind realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere, privind alinierea schemelor de ajutor de stat existent.

Raportul constituie un instrument statistic destinat asigurării transparenței în materie de ajutor de stat, oferind astfel informația relevantă pentru APC și APL, ce ține de elaborarea politicilor în diverse domenii ale economiei naționale și luarea deciziilor privind direcționarea eficientă a resurselor publice disponibile. De asemenea, acesta poate constitui o bază informațională pentru diverse cercetări științifice.

Raportul a fost elaborat, aprobat și remis în Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova.

Comentarii Adaugă comentariu
Nume, Prenume *:
E-mail:
Comentariu * caractere rămase
Arrow Prev

             

        

Arrow Next