Categorii Categorii
Prima   |  Apropo  |  Grecia va fi chemată de către Comisia Europeană în fața instanței din cauza ajutoarelor ilegale de stat

Grecia va fi chemată de către Comisia Europeană în fața instanței din cauza ajutoarelor ilegale de stat

           
28.01.2016   5432 Accesări   politics.md    Cuvinte cheie ↓

Conform scenariului, companiile primeau scutiri de la plata taxelor pentru activități care includeau producția de mașini, minerit și pescuit, însă Comisia a decis ulterior că acordarea de ajutoare, în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro (272 milioane de dolari), încalcă reglementările UE.

CE a anunțat că statul elen nu a reușit să convingă autoritățile europene că scutirile de taxe acordate companiilor au fost recuperate și va chema Grecia în fața Curții Europene de Justiție.
Grecia este paralizată de o grevă generală organizată de marile centrale sindicale față de măsurile de austeritate decise de guvernul socialist pentru a scoate țara dintr-o criză financiară și bugetară fără precedent.
Greva, declanșată de confederația sindicală GSE - aproximativ un milion de aderenți și sprijinită de sindicatele funcționarilor-, urmează să conducă la închiderea școlilor, universităților, ministerelor, primăriilor, tribunalelor și spitalelor, dar și activitatea băncilor și companiilor.
De asemenea, începând de la miezul nopții, transporturile aeriene și maritime au fost oprite.
Se estimează că aproximativ trei milioane de angajați din sectorul public și privat s-au alăturat apelului la grevă. 

Consiliul Concurenței

14.01.2015

 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next