Categorii Categorii
Prima   |  Apropo  |  Amendă record pentru practici anticoncurențiale aplicată în Coreea de Sud

Amendă record pentru practici anticoncurențiale aplicată în Coreea de Sud

           
31.01.2017   3517 Accesări   Profit.ro  

Autoritatea antitrust din Coreea de Sud a impus companiei Qualcomm o amendă record de 1.030 miliarde de woni (854 miliarde dolari) pentru practici incorecte în afaceri, legate de licențierea brevetelor și vânzările de cipuri pentru modemuri, decizie care va fi contestată în justiție de producătorul american de cipuri, transmite Reuters..

Amenda, cea mai mare impusă vreodată în Coreea de Sud, marchează cel mai recent caz antitrust împotriva celei mai profitabile afaceri a Qualcomm, cea prin care acordă licențe pentru brevete wireless companiilor din industria dispozitivelor mobile, într-o perioadă în care creșterea pieței smartphone-urilor încetinește, scrie News.ro.

Potrivit Comisiei pentru comerț corect din Coreea, Qualcomm a abuzat de poziția dominantă pe piață și a obligat producătorii de telefoane să plătească redevențe pentru o serie de brevete inutile, în cadrul vânzărilor de cipuri pentru modemuri.

Qualcomm a restricționat totodată concurența prin refuzarea sau limitarea licențelor pentru brevetele standard esențiale, legate de cipuri pentru modemuri, unor producători concurenți de cipuri, cum sunt Intel, Samsung Electronics și MediaTek, ceea ce le-a limitat vânzările și a făcut ca produsele lor să fie vulnerabile la procese.

Autoritatea de reglementare a ordonat Qualcomm să negocieze cu bună credință cu producătorii rivali de cipuri licențierea brevetelor și să renegocieze acordurile de furnizare a cipurilor cu producătorii de telefoane, dacă i se cere acest lucru. Aceste măsuri, dacă vor fi confirmate de justiție, ar afecta afacerile Qualcomm cu companii majore din industria tehnologiei, între care Apple, Intel, Samsung și Huawei Technologies.

Sursa: Profit.ro

 

 

Arrow Prev

             

        

Arrow Next