print
Consultări privind ajutorul de stat acordat beneficiarilor ce prestează SIEG
12.08.2021
475 Accesări

La data de 11 august 2021, la sediul Consiliului Concurenței s-a desfășurat ședința consultativă cu participarea reprezentanților Primăriei municipiului Strășeni.

În cadrul ședinței au fost abordate subiecte ce țin de: obligațiile furnizorului ajutorului de stat, acordarea ajutoarelor de stat pentru prestarea SIEG, elaborarea actului de atribuire, determinarea valorii ajutoarelor de stat pentru SIEG cît și alte prevederi ale Regulamentului privind ajutorul de stat acordat beneficiarilor ce prestează servicii de interes economic general (SIEG), aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Concurenței nr. 11 din 30.08.2013.


Totodată, reprezentanții Consiliul Concurenței au oferit suport consultativ în vederea completării formularelor de notificare a ajutorului de stat privind măsurile de sprijin acordate de către Primăria municipiului Strășeni unor beneficiari.


Consiliul Concurenței a reiterat necesitatea aplicării corecte a prevederilor legislației în domeniul ajutorului de stat de către furnizorii ajutorului de stat, mai ales în partea ce ține de notificarea Consiliului Concurenței a oricăror intenții de acordare a unui ajutor de stat în vederea evaluării compatibilității acestuia cu mediul concurențial normal.

 

 

 

Copyright © 2021 Consiliului Concurenţei