print
Ziua Mondială a Concurenței
05.12.2023
312 Accesări

Ziua Mondială a Concurenței


Astăzi, 5 decembrie, marcăm Ziua Mondială a Concurenței, o ocazie specială în care focusăm atenția asupra importanței concurenței în modelarea unui mediu economic sănătos, fundamentat pe principii de concurență loială și inovație.

Cu acest prilej, transmitem sincere felicitări și urări de bine tuturor celor implicați în promovarea unui mediu concurențial loial. Vă dorim multă perseverență, eficiență și succes în eforturile Dumneavoastră de a consolida și încuraja concurența în cadrul piețelor economice.

Ansamblul de principii și reguli echitabile, negociate la nivel multilateral pentru controlul practicilor comerciale restrictive, document adoptat de către Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD) în 1980, stă la baza apariției acestei sărbători, instituite în 2010.

De-a lungul anilor, aceste principii au rămas un punct de reper în activitatea zilnică a autorităților de concurență din întreaga lume, inclusiv în cadrul Consiliului Concurenței al Republicii Moldova. În calitate de promotori în acest domeniu, ghidăm activitatea și eforturile cotidiene după aceste standarde, contribuind astfel la asigurarea condițiilor egale și juste pentru desfășurarea activităților economice în țară și bunăstării cetățenilor Republicii Moldova.

 Cu responsabilitate și dedicare continuă, asumăm angajamentul în calitate de promotori în acest domeniu, de a continua consolidarea, și protejarea principiile concurenței, promovând un mediu economic sănătos, loial și echitabil pentru toți actorii implicați, contribuind astfel la asigurarea condițiilor egale și juste pentru desfășurarea activităților economice în țară și a bunăstării cetățenilor.

Alexei GHERȚESCU, 

Președintele Consiliului Concurenței


 

Copyright © 2024 Consiliului Concurenţei