print
Decizia Plenului Consiluilui Concurenței Nr DA-11/21-43 din 04.08.2021
10.08.2021
766 Accesări

 

În contextul sesizării Serviciului de Informații și Securitate referitor la eventuale acțiuni anticoncurențiale ale Agenției Rezerve Materiale (în continuare ARM) la eliberarea unui lot impunător de grâu alimentar din rezerva de stat în primul semestru 2021, precum și a informațiilor din mass-media, Consiliul Concurenței a inițiat o investigație în vederea identificării tuturor circumstanțelor pe caz.

Astfel, în cadrul investigației s-a constatat că în perioada iulie 2020 – aprilie 2021, restrângerea concurenței de către ARM, s-a manifestat prin o serie de acțiuni.

Faptele anticoncurențiale admise de ARM au cauzat lipsa grâului pe piață la prețuri rezonabile (în primul semestru al anului 2021), respectiv unii producători – solicitanți a grâului din rezervele de stat, în consecință, au majorat prețul de comercializare a produselor de panificație.

Consiliul Concurenței îndeamnă atât operatorii economici, cât și autoritățile publice de a respecta principiile concurenței în cadrul activității acestora.

Decizia conține informații cu circuit limitat, context în care se publică varianta sumară.

 

Copyright © 2021 Consiliului Concurenţei