Categorii Categorii
Prima   |  Presa   |  Evenimente

Evenimente

  15 -18 martie 2017, 10 ani Consiliul Concurenței

  11 octombrie 2014, Consiliul Concurenței al Republicii Moldova premiat la Washington de Banca Mondială

     Sâmbătă, 11 octombrie 2014, la sediul Grupului Băncii Mondiale, Washington D.C., a avut loc ceremonia oficială de decernare a premiilor Concursului Grupului Băncii Mondiale „Acţiuni în domeniul promovării concurenţei” pentru anul 2013, în cadrul căruia Consiliul Concurenţei al Republicii Moldova a fost premiat, obținând Menţiunea Onorabilă, la categoria "Creşterea gradului de conştientizare a părţilor implicate din sectorul privat şi capacitatea consumatorilor de a descuraja practicile anticoncurenţiale".

     Evenimentul a fost precedat de o masă rotundă cu genericul «Politici concurențiale: Schimbarea mentalității întru transformarea pieții», la care au participat leaderii autorităților de concurență, reprezentanți ai Grupului Băncii Mondiale, ONG-urilor și sectorului privat din întreaga lume.

     Scopul acestui eveniment a fost de a evidenţia rolul autorităţilor de concurenţă în promovarea culturii concurenţiale. În cadrul concursului au fost prezentate istorii de succes ale autorităţilor de concurenţă din întreaga lume, inclusiv Consiliul Concurenţei al Republicii Moldova.

     Istoriile de succes s-au axat pe activităţi realizate de către autorităţile de concurenţă în vederea promovării şi încurajării unui mediu de afaceri competitiv nu prin mecanisme de constrângere ci prin promovarea relaţiilor cu alte entităţi publice şi prin creşterea conştientizării societăţii vis-à-vis de beneficiile concurenţei.

     Consiliul Concurenței al Republicii Moldova, în cadrul acestui concurs, a fost premiat pentru cazul cu privire la oferirea oportunităţilor consumatorului prin reducerea asimetriei informaţionale cu referire la cele mai importante variabile ale pieţii în sectorul telecomunicaţiilor. Autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor din Moldova a implementat propunerea din partea Consiliului Concurenţei de a oferi consumatorului informaţia relevantă cu privire la traficul şi preţurile pe piaţa internetului, care a ajutat consumatorul să ia decizii mai bune pe o piaţă mai transparentă.

     “Aprecierea reușitelor noaste în acest domeniu este foarte importantă pentru noi, dat fiind că aceasta este prima distincție internațională de acest fel, care confirmă justețea căii alese, motivându-ne astfel pentru o continuare eficientă și fructuoasă a acțiunilor întreprinse.” - a menționat Președintele Consiliului Concurenței al Republicii Moldova, în discursul său ținut la evenimentul de decernare a premiilor.

     Totodată, Doamna Viorica CĂRARE a specificat că această Mențiune Onorabilă are o importanță deosebită pentru Consiliul Concurenței al Republicii Moldova, fiind rezultatul efortului comun depus de întreaga echipă întru realizarea cu succes a acțiunilor și politicilor autorității de concurență din Moldova, fiind în același timp şi o dovadă a aprecierii acestor acțiuni la nivel internațional.

 

 

Consiliul Concurenţei

13 octombrie 2014

Arrow Prev

             

        

Arrow Next