Consiliul Concurenței continuă seria de workshop-uri realizate în cadrul Proiectului UE Sprijin pentru dialogul politic structurat, coordonarea implementării Acordului de Asociere și consolidarea procesului de armonizare a legislației pentru Republica Moldova„, participând astăzi, 25 octombrie 2022, în cadrul Atelierului de lucru privind Manualul de aplicare a legislației în domeniul concurenței, provocări și obstacule critice.

Evenimentul a demarat cu un mesaj de salut din partea Președintelui Consiliului Concurenței, Alexei GHERȚESCU și Team Leader al Proiectului, Primož VEHAR.

în cadrul Atelierului de lucru, Team Leader al Proiectului, Primož VEHAR, a menționat despre cooperarea si evenimentele planificate în termeni medii, până la finele anului, a accentuat importanța domeniului concurenței în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și în cadrul proiectului, exprimându-și deschiderea și dorința continuării activităților aflate în derulare întru implementarea acordului de asociere RM-UE.

Prezentarea Manualului de aplicare a legislației în domeniul concurenței a vut loc prin prisma mai multor aspecte, și anume: Manual – ca instrument pentru o mai bună aplicare, Manual – ca element al Sistemului de management al cazurilor.

Pe parcursul evenimentului, participanții au fost antrenați în discuții cu privire la provocările specifice referitoare implementării legislației în domeniul concurenței, și anume: inițierea unei proceduri, analiza pieței, solicitarea de informații, accesul la dosar, evaluarea preliminară și rezumatul faptelor, sancțiuni și clemență.

Reiterăm că Proiectul Uniunii Europene „Sprijin pentru dialogul politic structurat, coordonarea implementării Acordului de Asociere și consolidarea procesului de armonizare a legislației pentru Republica Moldova” acordă suport Consiliului Concurenței prin realizarea unui șir de măsuri, în special în vederea analizei cadrului legal și aspectelor procedurale în contextul alinierii la practicele UE.